grejer för bilen, till bilen och åt bilen

Saab 900 - dags för renovering


skrivet den 23 jul av Björn, klockan:15:46
Jag har tagit över pappas gamla Saab 900. Den är i stort behov av renovering. Det var länge sedan jag hade ett riktigt eget projekt i mina händer. På jobbet fixas det ju en hel del, men det är en rejäl skillnad i motivation och glädje med ett eget projekt än med någon annans.

Jag hade tänkt att tackla denna renovering lite annorlunda än mina andra bilrenoveringar. Jag har alltid börjat med att fixa det mekaniska först för att sedan se till att utsidan ser bra ut. Den här gången börjar jag i en helt annan ände och hugger in i inredningen! Där finns det en hel del att fixa och dona med innan den ser ut som i sina glansdagar i mitten av åttiotalet. Det jag ska ta tag i först är innertaket som har börjat lossna och hänger ner litegrann. Själva innertaket är i fint, helt och rent skick i övrigt men jag har fått rekommenderat att det är lika bra att köpa nytt tyg när man ändå håller på. 3M Super Trim Adhesive-lim har jag redan införskaffat, även det efter rekommendation.

När innertaket är klart ska jag leta efter ny, eller bättre begagnad, klädsel. Stolarna ser rent ut sagt risiga ut så det behövs verkligen. Har inte kikat huruvida det egentligen är lätt att hitta bytesklädsel till en Saab 900, men jag är en obotlig optimist!

Jag ska försöka uppdatera bloggen med bilder under arbetets gång, om det nu är som så att allt inte går käpprätt åt skogen. Det ska inte vara någon töntig styling eller så, den ska inte se upphottad ut - den ska se ut som standard, fast just utrullad från fabriken. 

Currently rated 3.6 by 5 people

  • Currently 3,6/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed