grejer för bilen, till bilen och åt bilen

Cykelställ till bilen


skrivet den 24 jun av Björn, klockan:02:28
Alla bilägare behöver väl någon gång ta med sig cykeln på bilen. Frun eller mannen är fast på jobbet och regnet står som spön i backen. Det givna är ju att fästa sitt cykelställ bak på dragkroken, men långt i från alla bilar är ju faktiskt utrustade med dragkrok. För dessa bilar finns det som tur är andra lösningar som kan vara bra.

Det finns tillbehör till takräcken där man ganska så enkelt kan spänna fast sin cykel. Men visst känns det lite tysk turist över cyklar på taket? Och behöver man fästa cykeln dagligen i sitt cykelställ är det väl tveksamt om man orkar hiva upp dem på taket stup i kvarten. Det blir faktiskt rätt tungt att lyfta upp skrymmande cyklar över sitt eget huvud, trots att du går på gym en gång i veckan.

Lösningen kan vara en modell som fästs på bakluckan. Det viktiga här är ju då att det finns ett specialtillverkat kit för just din bilmodell, annars kan det ju barka käpprätt åt skogen - i alla fall för din cykel. Borde finnas på bra sorterade butiker med biltillbehör.

Med en lagom stor bil behövs det ju faktiskt inget cykelställ. Tryck bara in cykeln i bakluckan och smäll igen bagaget med övertygelse. Problemet löst!

Har du nu trots allt en sådan där dragkrok och väljer denna plats för ditt cykelställ så är det värt att tänka på att du kanske bör fixa en extra registreringsskylt. Polisen kanske inte uppskattar att du skymmer din registreringsskylt med en ful olivgrön Crescent.

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed